„Адакс Рибчеви“ ще дари на Община Русе модулна газстанция, която се намира в част от имот публична общинска собственост до стадион „Дунав“, за което в замяна фирмата ще получи безвъзмездно право да я ползва  5 години. Това беше единствената подложена на обсъждане точка от дневния ред на вчерашната сесия, като решението бе взето със съкрушаващо мнозинство. По време на дискусията стана ясно, че има подписка от 809 човека, които искат да ползват газстанцията и тяхната воля също бе сред аргументите в изказванията. 
Очаквано първи повдигна темата Галин Григоров от „Патриотите-ВМРО“, който още миналата седмица на пресконференция заяви, че групата им няма да подкрепи сделката, която не дава никаква яснота какво ще се случва занапред. Няма да подкрепим предложението, защото най-бакалските и прости сметки показват, че общината ще загуби 186 800 лева за следващите пет години, а след това ще получи една стара и амортизирана газстанция. Ще бъде ощетена и фирмата, която ще загуби газстанцията, коментира Григоров. 
Кметът Пламен Стоилов отвърна, че в общинска администрация бакалски сметки не се правят. Няма как да се коментира, че ще има загуби, при положение, че такъв приход не е реализиран. За да подкрепим предложението, сме се водили единствено от интересите на гражданите, категоричен бе той и допълни, че няма вариант след влизане във владение на имота там да продължи да има газстанция.
Галин Ганчев от Реформаторския блок посочи, че тяхната група е била против това предложение, но заради 809-те души ще го подкрепят. Направихме си труда, обиколихме района и установихме, че през 2000 година са правени безобразия от предишна администрация, като спортни терени са превърнати в търговски обекти. Той обаче подчерта, че втори път няма да подкрепят предложение спортни терени да се отдават за други цели. 
Не е работа на общината да запазва или да отнема правото на бизнес. Трябва да обезпечим хората в квартала, обобщи Ервин Чакърян от ГЕРБ.