Галя Бочева е магистър-фармацевт, управител на аптека „Медик Консулт“ и специалист по клинична фармация. Тя е придобила тази специалност в Мелбърн, Австралия, където е практикувала във водещи болници.
Завършила е курс по хомеопатия към европейската школа по хомеопатия на Боарон в София.


- Госпожо Бочева какво бихте казали за мястото на хомеопатията при стимулиране на неспецифичния имунитет?
- В това отношение хомеопатията никак не е за подценяване. Исторически погледнато, тя е използвана за профилактика и лечение на различни заболявания (включително и за стимулиране на неспецифичния имунитет) може би повече от 150 години в различни държави по света, като днес някои от тях имат утвърдени протоколи за профилактика и лечение на вирусни заболявания на горните дихателни пътища. 
Имуностимулиращите и имуномодулиращи ефекти на съответните хомеопатични препарати са доказани чрез множество клинични проучвания и са регламентирани от регулаторните държавни институции в отделните страни.
Някои монопрепарати съдържат извлеци (в микроскопични дози) от животински произход, които вече притежават изграден имунитет срещу отделни вируси. Други препарати са синтетично произведени, но съдържат почти същите вирусни щамове както и противогрипните ваксини. В последния случай тези монопрепарати се актуализират всяка години. И в двата случая бихме могли да определим тези медикаменти като вид „перорална ваксина“. Те могат да бъдат приемани един или два пъти седмично, или ежедневно за определен период от време като профилактични средства. 
- Само за профилактика ли могат да се използват хомеопатичните препарати? 
- Хомеопатията разполага с богата гама медикаменти с бързо ефикасно действие както за профилактика, така и за лечение на инфекции на горните дихателни пътища. Те са изключително ефикасни в самото начало на заболяването. При развита вече клинична картина към споменатите по горе продукти могат да бъдат добавени монопрепарати или специалитети за лечение на съответните симптоми. Възможностите за това са неограничени.
- Казахте че хомеопатичните продукти могат да се комбинират по между си. А могат ли да бъдат комбинирани и с конвенционалните лекарствени продукти?
- Това е едно от многото предимства на хомеопатичното лечение. Да, те успешно могат да се комбинират и с лекарствени продукти, тъй като не съществуват лекарствени взаимодействия между тях. Нека не забравяме, че хомеопатията е съвсем различна концепция.
- Завършила сте школата на Боарон. Това дава ли Ви право да предписвате хомеопатични препарати?
- Всички тези препарати са регламентирани като ОТС продукти (Over the counter) тоест могат да бъдат отпускани без рецепта. Да, те могат да бъдат препоръчвани от компетентен магистър-фармацевт. Разбира се, лекарите хомеопати работят на съвсем различно ниво, със съвсем различни случаи, включващи не само остри, но и хронични заболявания, като подходът към последните е изключително сложен и прецизен.