Живееща в крайна немотия майка на две малки деца, изоставена от мъжа си, решила да обере дома на своя позната, за да купи храна и памперси.
Случаят е от април 2015 година, когато неосъжданата досега жена знаела, че в набелязания дом в Баниска няма никой. Прекрачила оградата, влязла в двора и с тухла счупила прозореца на една от стаите. Преровила дамска чанта, от която си харесала две детски златни обеци със сини камъни и златна висулка във формата на сърчице с инкрустирано във него синьо око против уроки. Взела също мобилен телефон и 20 купона. Намерила кой да я закара до Бяла и заложила откраднатите вещи срещу 90 лева. С тях купила боза, баничка, кило риба, както и леген и памперси.
Докато случаят стигна до съд обаче, крадлата се изпари - правосъдните органи не успяха да я открият на нито един от трите й възможни адреса в Баниска, силистренското село Нова Черна и разградското Севар. Имало данни, че вече е в чужбина. Затова крадлата бе осъдена задочно и заради тежкото си финансово и социално положение получи под минималната по закон присъда - половин година условно с 3-годишен изпитателен срок. Наказанието може да се обжалва.