Гост в дома на семейство изял тупаници, след като паркирал на предварително разринато и изчистено от снега място пред жилищен блок. Не знаел обаче, че паркомястото е резервирано и на него спира само един човек - този, който го е почистил. Така приятелската вечеря била гарнирана с юмруци, а за десерт и с посещение на съдебна зала.
Искрата била подпалена в зима като сегашната -  към 22.30 часа на 5 февруари 2014 година. Бащата на изчистилия паркомястото отишъл пред вратата на комшиите си и настоял паркираната гостуваща кола да бъде преместена. Гостът се съгласил и излязъл, за да остави автомобила си другаде. Домакинята помолила и друг нейн познат да придружи гостенина, тъй като се стреснала от агресивността и обидите, които недоволният съсед ръсел. Пък и си личало, че е на градус. Още на стълбището започнали престрелките и разправиите за заетото паркомясто, като гостът чул, че съседът държи правата за него и друг няма право да спира там. Раздразнен и обиден, тръгналият да си премести колата се отказал от това си намерение. Тогава комшията го дръпнал за ръкава на якето, обърнал го към себе си и замахнал към главата му с остър предмет наподобяващ шило. В отговор нападнатият го намерил с юмрук, от които нервакът паднал на земята. Мелето било чуто от съседите и те наизскачали от апартаментите си.
Междувременно за боя разбрал и синът на недоволния съсед, който се притекъл на помощ на баща си. Веднага се нахвърлил върху непознатия и започнал да го налага безмилостно където свари. Боят продължил и след падането на жертвата на земята. В яростта си синът взел и лопата от колата си и замахнал с нея срещу врага си, но някой успял да я изтръгне от ръцете му. След терора нападнатият се оказал със счупено ребро, контузии на два зъба, както и наранявания по главата. За случилото се пребитият заведе частно дело и поиска побойникът да бъде наказан, а отделно и да му плати 10 000 лева обезщетение за последствията от ударите.
Състав на Русенския районен съд сметна, че действително нападателят трябва да бъде санкциониран, като го освободи от носене на наказателна отговорност и го глоби с 1000 лева. Освен това той ще трябва да плати 4000 лева обезщетение на пострадалия. Присъдата може да се обжалва.