Колата на председателя на Съюза на командосите в Русе о.р. полк. Яким Николов бе открадната вчера, но за 30 минути бе открита от полицаи в Първо РПУ и върната на собственика.
Малко преди 12.30 часа пътувах по „Борисова“ в посока Централна гара с шкодата си. До казиното ми стана лошо, паркирах и отидох в кафе „Рила“ да си измия лицето, като заключих вратите. След пет минути излязох от кафенето и установих, че колата липсва, разказа пред „Утро“ Яким Николов.
Той веднага отишъл в Първо РПУ, където в 12.45 часа го приел началник група Мирослав Дамянов.
Това момче реагира светкавично за кражбата на колата и без да ме познава задейства всички мотопатрули и пеши полицаи, които за 30 минути откриха шкодата ми, уточни полковникът. Той проверил в жабката и открил оставените от него 1000 лева, както и всичките му документи. Освен това колата не била разбивана, а отключена и след това заключена от крадците. 
Малко по-късно от скрит номер на мобилния ми телефон ми се обади непознат глас и ми каза „Знай, че не само ти имаш ключ за шкодата си“, след което ме изключи, обясни Яким Николов.
Според него хората, които са отмъкнали колата, са искали да му покажат, че той може да бъде уязвим. Те обаче вероятно ме познават и знаят, че в подобни случаи винаги реагирам подобаващо, допълни о.р.полк.Николов и благодари от сърце на Мирослав Дамянов и групата му за бързата им реакция по разкриване на кражбата.