Частично в беленските села Ботров и Лом Черковна три дни вече няма ток, а хората стоят на тъмно и на студено, каза вчера за „Утро“ кметът на Бяла Димитър Славов.
В Две могили от вчера сутринта със заповед на кмета Божидар Борисов е отменено бедственото положение, като няма населени места без ток и вода, а всички пътища са проходими.
Във Ветово са пробити пътищата към Писанец и Семерджиево, но по думите на кмета Георги Георгиев преминаването е изключително трудно, тъй като има много стеснени участъци.
Трудно е преминаването и по пътя Сливо поле-Черешово, както и по Борисово - Юделник, посочи кметът на Сливо поле Валентин Атанасов, като допълни, че и днес за учениците в общината е обявен неучебен ден предвид ниските температури.
Кметовете на Ценово Петър Петров, на Иваново Георги Миланов и на Борово Валентин Великов казаха, че всички пътища в общините са разчистени и няма населени места без ток и вода. 
На 14 сигнала за помощ от закъсали шофьори са реагирали спасителите от противопожарната служба в понеделник. Край Две могили е прибрана закъсала на пътя кола. От Божурово и Долно Абланово са транспортирани пациенти за хемодиализа. От Бъзън пък е превозен мъж със съмнение за инфаркт. Надвиснал сняг е премахнат в ОУ „Отец Паисий“, а в Сливо поле е гасен пожар на покрива на къща. 
Пътищата са проходими, а работата по уширяване на пътните платна продължава, съобщиха от областна администрация. Областният управител Стефко Бурджиев изпрати писма до кметовете за създаване на подходяща организация и за уведомяване на собствениците на обществени сгради, хотели, магазини за премахване на ледените висулки, за да се предотвратят инциденти и злополуки.