Двама стари познайници на полицията стреляха по други двама добре познати на органите на реда във великотърновски офис. В крайна сметка – двама са в болница, а другите двама – задържани.

Екшънът се разиграл снощи час преди полунощ в центъра на Велико Търново. В 23:05 часа на телефон 112 бил получен сигнал за стрелба в офис. На адреса незабавно били изпратени екипи на полицията, които отцепили района. Под ръководството на Окръжна прокуратура бил сформиран екип от служители на ОДМВР, разследващи полицаи, служители на ТЗ „БОП”, които извършили първоначален оглед.

Двама мъже – на 32 и на 45 години от Велико Търново са ползватели на офиса. Двамата обаче са криминално проявени и осъждани за кражби, изнудвания, хулиганства и други престъпления. Двамата ползватели на офиса влезли в помещението и заварили неканени гости – други двама мъже. Единият от неканените гости стрелял с огнестрелно оръжие, ранил ползвателите, след което „натрапниците” напуснали местопроизшествието. Пострадалите мъже са настанени за лечение във великотърновската болница. По-младият е ранен в областта на шията и е с опасност за живота, а другият е с рана в коремната област, уточняват от областната дирекция.

В хода на предприетите незабавни оперативни действия по разследването, четири часа по-късно, заподозрените били задържани на територията на Търновска област. Те са на 30 години, също криминално проявени, регистрирани за кражби, грабежи, хулиганство и др.

Задържани са за срок до 24 часа по ЗМВР. В областната дирекция е започнато досъдебно производство по чл. 116 от Наказателния кодекс. Работата по случая продължава под наблюдението на прокуратурата.