Над по-голямата част от страната ще е предимно слънчево. По поречието на Дунав ще се образува ниска слоеста облачност, на места там и видимостта ще е намалена. По-съществени увеличения на облачността ще има и над крайните южни райони, но валежи не се очакват, съобщиха от НИМХ.
Ще е почти тихо, около пладне в източните райони ще се появи слаб южен вятър. Минималните температури ще са от минус 18-19° на места в Дунавската равнина, до минус 3-4° в крайните югоизточни райони и по морския бряг. Дневните температури ще са в широки граници - от минус 10° в районите с трайна ниска облачност в близост до река Дунав, до 3-4° в югоизточните райони.
Над планините ще бъде предимно слънчево. Увеличение на облачността ще има над Родопите и Пирин, но валежи са малко вероятни. Ще духа слаб до умерен запад-югозападен вятър и с него температурите ще са повишат. Максималната на височина 1200 метра ще е около минус 2°, на 2000 метра около минус 8°.
По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб южен вятър. Ще се затопли, максималните температури ще са от 3° до 5°.