Два дни продължи битката с бялата блокада, стигнала Русе и региона след падналия в нощта срещу неделя обилен сняг. 
В неделя много пътища бяха затворени, а голяма част от населените места в областта осъмнаха без ток. Това наложи въвеждането на план за работа при екстремни зимни условия, а в община Две могили бе обявено бедствено положение. За всички училища в областта, с изкючение на град Русе вчерашният ден бе неучебен. Днес във ваканция продължават да са учениците от община Сливо поле, а в Две могили, Бяла, Борово, Ветово и Иваново сряда също е обявен за неучебен ден.                    
Заради затворените пътища движението замря, а сред потърпевшите бе и „Утро“, тъй като нямаше как вчерашният брой на вестника да бъде доставен от печатницата в Разград. 
Обстановката в областта се нормализира, като до края на деня се надявам във всички населени места да има ток, каза за „Утро“ вчера в ранния следобед областният управител Стефко Бурджиев.
В Русе чистят 34 машини, а извън града около 20, в това число и допълнително привлечената техника, която бе поискана от извънредния щаб в общината. Вижда се ефектът от техниката по някои от улиците, които са почистени до асфалт, каза шефът на общинската дирекция „Обществен ред и сигурност“ Спасимир Димитров.
На места има стеснени участъци заради голямото количество сняг, но има оформени джобове, за да се разминават колите, като водачите трябва да са внимателни, обясни Димитров. Той допълни, че проблем създават паркираните автомобили, а през нощта е много трудно снегопочистващата техника да си свърши работата. Без ток в общината вчера по обед бяха само Червена вода, Хотанца и част от Мартен, но към 15 часа електрозахранването беше възстановено.
Към 16 часа затворени пътни отсечки имаше само в общините Борово, Ценово, Иваново и Ветово, а при населените места без електрозахранване ситуацията се менеше.