40-годишният Радослав А., който е изправен на съд, че подпийнал е блъснал нарочно непознат велосипедист, не успял да се запознае с обвиненията срещу него и да подготви защитата си, затова делото срещу него не успя да започне. 
Шофьорът е обвинен, че на 11 юни 2014 година около 9 часа сутринта бутнал умишлено 63-годишния колоездач Пламен Д. докато се движи по ул.“Потсдам“. Водачът зад волана на „Сеат Ибиза“ избягал от мястото на инцидента, а по-късно по свидетелски показания е открит с около 0.6 промила алкохол. Блъснатият велосипедист паднал лошо на главата си и бе настанен в болницата с контузия на черепа и комоцио.
Според прокуратурата колоездачът е бил нарочно притиснат. Защитата на шофьора обаче е категорична, че поведението на водача не е било умишлено, нито е имало контакт между колата и колелото. Според адвоката на изправения на съд велосипедистът е бил стабилно почерпен и е криволичел по пътното платно. А самият шофьор е работил по строежа на дискотека „Шоурум“, където от сутринта пиел студена бира, за да се охлади в летния горещ ден.
Вчера Радослав заяви пред съда, че не е получил обвинителен акт, а за делото научил от своя адвокат, тъй като никой не го бил уведомил, че предстои стартът му. Съдът обаче обърна внимание, че мъжът е бил търсен на адреса си, където собственият му баща заявил, че синът му не живее там и няма връзка с него. Твърдения, които според обвинения шофьор не били верни, а до недоразумението се стигнало, защото в жилището течал ремонт.
В крайна сметка заради невръчения в законния срок обвинителен акт съдът отложи делото за средата на февруари, за когато Радослав и адвокатът му трябва да са с подготвена защита.