54 пациенти с фрактури от падания и катастрофи са обслужени в Спешно отделение към Многопрофилна болница Русе от сутринта в събота до вчера.
22 от тях са минали през травматологичния кабинет със счупени ръце и крака по заледените улици и предблокови пространства. Двама са настанени в ортопедия, останалите след гипсиране на фрактурите са освободени на домашно лечение.
През хирургичния кабинет са минали 32 русенци. Трима от тях са пострадали в катастрофи и са настанени в неврохирургия със счупени носове и пострадали глави.
В неделя ръководителят на звено „Автотранспорт“ в болницата Стоян Караиванов, който до преди четири месеца бе служител в Криминална полиция, и директорът на пожарната комисар Димитър Павлов са взели решение за извозване на болни за хемодиализа в Русе от Две могили и Борово и така пациентите са били спасени. За нуждаещите се от хемодиализа във община Ветово две линейки на болницата са били екскортирани от високопроходим автомобил на пожарната до Писанец, откъдето са взети двама пациенти и докарани навреме в Русе.
От вчера болницата подсигурява почистването на снега във входовете, изходите и паркингите към стационара за осигуряване на лесен и безопасен достъп на гражданите и линейките до отделенията, посочи председателят на борда на директорите д-р Йосиф Новаков.