Футболистите на „Дунав“ се паднаха в група „А“ с „Черно море“ /Варна/, „Балкан“ /Ботевград/ и „Интер“ /Плачидол/ на турнира „Балчик къп 2016“. Група „Б“ включва“ отборите на „Локомотив“ /Горна Оряховица/, „Ботев“ /Враца/, „Академия“ /Молдова/ и „Черноморец“ /Балчик/.
Турнирът ще се проведе от 6 до 16 февруари. Дунавци ще изиграят първия си мач на 6 февруари от 14 часа, когато ще се срещнат с „Черно море“. Другите им двубои в групата са на 9 февруари /14 часа/ срещу „Интер“ /Плачидол/ и на 12 февруари /14 часа/ срещу „Балкан“ /Ботевград/.
Регламентът предвижда класиралите се на второ място в групите отбори да играят на 16 февруари от 12. 30 часа за второто място. Победителите пък в групите ще решат спора за купата същия ден във финален двубой от 14. 30 часа. 
Интересното е друго - защо организаторите на турнира са поставили „Локомотив“ /Горна Оряховица/ като водач на едната група! Логиката казва, че поставен в този поток трябва да е „Дунав“ като тим, завършил есенния сезон на първото място в „Б“ група. 
Но и този жребий не е за изхвърляне предвид факта, че турнирът ще е част от подготовката за новия сезон. При това „Дунав“ ще премери сили на старта с елитния „Черно море“, след което го чакат двубои с по-слабия „Интер“ и водача в Североизточната „В“ група „Черноморец“ /Балчик/, чийто старши наставник Георги Иванов-Геша се хвали наляво и надясно как отборът му щял да влезе напролет в Книгата на Гинес като тим с най-много поредни победи в рамките на едно първенство. Без значение, че става дума за двубои в една от зоните на България! Важното е Геша да се радва! 
„Подготовката ни дотук върви нормално и момчетата тренират с настроение“, каза пред „Утро“ старши треньорът на „Дунав“ Веселин Великов. 
Той разкри, че е доволен от начина, по който футболистите му са се придържали към добър режим по празниците. От всички състезатели, дошли за първа тренировка на 11 януари, само двама били със съвсем леко наднормено тегло.