Ученик бил блъснат на пешеходна пътека и влачен няколко метра от налетял с близо 77 км/ч „Роувър“. След спирането на автомобила момчето изпаднало в шок и е със счупен ляв крак, а шофьорът стигна до съд заради инцидента.
Катастрофата станала на 14 май 2015 година на бул.“Тутракан“, когато около 7.45 часа момчето заедно със свой съученик вървяло към спирката, за да хванат автобус до училище „Братя Миладинови“. Двамата тръгнали да пресичат на пешеходна пътека, когато крачещият първи ученик бил блъснат от движещия се със 76.7 км/ч към Дунав мост автомобил. Шофьорът се движил в крайната лява лента и виждал пътя напред, но му убегнало случващото се вдясно и наближаващото дете, тъй като имало спрели автомобили. След удара момчето изхвърчало във въздуха и паднало върху капака и предното стъкло на колата. Водачът моментално натиснал спирачки, но докато успее да спре, тялото на малкия пешеходец продължавало да стои върху капака. Едва след спирането момчето се свлякло на пътя. Шофьорът веднага се притекъл на помощ, измерил му пулса и се обадил на спешния телефон 112. Впоследствие подпомогнал и финансово семейството на блъснатото момче.
Съдът на първа инстанция отчете, че шофьорът досега не е засичан в нарушения на пътя, но въпреки това е карал с превишена скорост и то при приближаване на пешеходна пътека. Въпреки това го освободи от наказателна отговорност и го глоби с 1000 лева. Шофьорът обаче не е бил предпазлив и внимателен към пешеходците и особено към децата. Той се отърва и от санкцията, която законът предвижда в подобни случаи - да му бъде отнета шофьорската книжка. Присъдата може да се обжалва.