Десетки русенци от различни възрасти, включително и много млади хора, се включиха в бдението в памет на убития ученик от Враца Тодор Йорданов. Те запалиха свещички и изписаха с тях името на пребития от бой 18-годишен тийнейджър. Пред сградата на Съдебната палата хората казаха „Не на агресията!“ и оставяха цветя. Залепен бе и емоционален призив от брата на Тодор Ивайло.
Не е нормално в 21 век хората да умират на улицата. Подкрепям семейството на моя връстник, заяви 18-годишната ученичка от Гимназията по туризъм Катя, която е една от организаторките на събитието.
Трябва виновните за смъртта на Тодор да платят за това със свободата си. Подобни случаи трябва да се наказват. Благодаря на хората, които въпреки ракиеното време и дъжда дойдоха да изкажат своята съпричастност, заяви другата организаторка Милена. Тя обясни, че се е върнала да живее в Русе след престой в САЩ, но не й харесва какво се случва в България. Младата жена разказа още, че е била трогната до сълзи от думите и действията на родителите, брата, съучениците и съгражданите на Тодор, които не са останали безучастни след коварното убийство над момчето.  
Тревожно е беззаконието и толерирането на престъпността в последно време. Дори и за едно изречено „здравей“ човек може да бъде убит, коментира майката на 2 деца Мерал.
Първоначалното бдението бе замислено като протест, тъй като братята Десислав и Иван Дамянови бяха обвинени в по-леко престъпление - за причиняване на смърт по непредпазливост. След като прокуратурата го преквалифицира в умишлено убийство, организаторите сметнаха, че с излизането си искат да подкрепят семейството на убития Тодор и да настояват за справедливост и в този, и в подобни случаи. Снощи стана ясно, че според врачански съдии двамата биячи не заслужават задържане в килия и ги пусна под домашен арест.