Рецидивист с дебело криминално досие и множество присъди е бандитът, който ограби мъжа в Средна кула на 11 януари в 23.10 часа. Тогава на ул.“Колю Фичето“ бе коварно нападнат в гръб 56-годишен човек, който след удар в тила бе съборен на земята, а от вътрешен джоб на якето му бяха откраднати два мобилни телефона и 10 лева.
По даденото описание на нападателя униформените от Първо РПУ веднага се сетили за 36-годишния русенец Марин Георгиев, който миналото лято извърши множество кражби и грабежи.
Много бях пиян въпросната вечер. Обещавам да не пия повече алкохол, заяви вчера пред състав на Русенския окръжен съд Марин Георгиев.
17 пъти осъжданият рецидивист помоли за милост магистратите, като обясни, че има две непълнолетни деца, а голямата му дъщеря е с увреждания. На легло след тежка операция била и болната му жена. Освен това досега винаги се бил явявал на делата си и не се е укривал от правосъдието. Заради желанието му да се грижи за семейството си Марин помоли съда да не го задържа за постоянно в ареста, каквото искане отправи прокуратурата.
Адвокатът му посочи, че рецидивистът е върнал двата отмъкнати със сила телефона и е съдействал на разследването. 
Съдът обаче обърна внимание, че въпреки 17-те присъди зад гърба си, задържаният не е коригирал поведението си. Затова прецени, че мястото му е в ареста и не го пусна в по-лека мярка за неотклонение. Решението може да се обжалва, но рецидивистът заяви, че не вижда смисъл.