Тръба с пара в ТЕЦ-Изток гръмна и рани работник. 54-годишният заварчик бе откаран в Спешно отделение на Многопрофилната болница с контузия на главата и сътресение на мозъка. След преглед бе настанен в Неврохирургия без опасност за живота.
Инцидентът стана вчера в 10.55 часа в пети котел, който в момента подава пара за отоплението в града. Работникът подготвял метални листи за заварки в съседно до котелното помещение. В това време една от тръбите с пара гръмнала и е полетяла надолу от 8 метра височина, като повлякла след себе си и други тръби.      

Ударната вълна съборила стена на котелното, счупила прозорците и изхвърлила встрани намиращия се в съседно помещение заварчик. Част от отломките паднали върху главата му и го зашеметили за няколко минути, освен това при падането човекът си ударил силно гърдите.
Ръководството на „Топлофикация Русе“ отказа изпращане на противопожарен автомобил, тъй като аварията е технологична и с нея щели да се справят специалисти от фирмата, обясни началникът на РД „Пожарна безопасност и защита на населението комисар Димитър Павлов. Въпреки това автомобил на службата посети топлоцентралата.
Още не мога да кажа каква е причината за инцидента. Наша комисия обследва детайлите на място. Работникът е на постоянен договор, тепърва трябва да се установи дали е започнал да заварява приготвените метални листи или само ги е подготвял за работа, каза директорът на Инспекцията по труда Ирена Николаева. 
Подобни аварии е имало и ще има и в бъдеще, но сега пострада работник, който за щастие се отърва леко, защото е бил далеч от мястото, където е гръмнала тръбата, посочи изпълнителният директор на „Топлофикация Русе“ Севдалин Желев.
При инцидента е работел само пети котел, но след аварията веднага е запален друг и тъй като подаваната пара има инерция, разчитащите на парно над 18 000 души не останаха без отопление.