Група русенци организират протест днес от 18 часа пред сградата на Съдебната палата с искане за справедливо наказание на убийците на 18-годишния Тодор от Враца Иван и Десислав Дамянови. Инициаторите застават зад мотото „Ние не сме само сеирджии! Ние сме все още хора“ и се надяват побойниците да не се измъкнат след извършеното от тях нечовешко зверство, както често се случва у нас.
Организаторите на протеста видяха лъч светлина в променената правна квалификация на престъплението и факта, че братята вече ще отговарят за умишлено убийство, а не за причинена смърт по непредпазливост. Така Дамянови могат да получат до 20 години затвор, а не до 5 години, каквото наказание предвиждаше предишното обвинение. 
„Вдъхновихме се от съучениците на починалия Тодор, които не стояха безучастно, а се надигнаха с ропот и излязоха на протест. Трябва да има гласност, тъй като не всичко се случва само във Враца. Случва се навсякъде, а наказани няма“, заяви за „Утро“ един от организаторите на протеста Милена Милчева.