Общината да предвиди средства за поевтиняване на пътуванията на пенсионери в градския транспорт, като за хората над 75 г. те да бъдат безплатни. През 2017 пък да се премахне ограничението за 30 пътувания месечно за възрастните хора, предлагат общинските съветници от групата на „Патриотите, ВМРО и Глас народен“. За безплатните пътувания ще са необходими около 70 000 лева, а премахването на ограничението от 30 пътувания няма да е в ущърб на бюджета, каза председателят на групата Галин Григоров на пресконференция вчера. Част от предложението, което предстои да бъде внесено в общинския съвет, е да се подпомагат дългосрочно възрастните хора от пенсионерските клубове. Съветниците искат общината да заделя минимум по 1 лев на пенсионер от клубовете, като средствата се увеличават през всяка следваща година от мандата с поне 10%. Те ще се използват за различни дейности и за транспортни разходи при участия във фестивали, конкурси, посочи Григоров. Той коментира, че и сега общината прилага различни мерки към хората от третата възраст, но от доста години няма развитие по много от тях и изостава от други водещи общини в България.  
Спорно предложение за идната сесия според групата съветници е дарението на модулна газстанция от „Адакс Рибчеви“ на общината, за което в замяна фирмата ще получи безвъзмездно право на ползване за 5 години на имот. Това е една сделка, в която са ощетени и двете страни. 
Ние не бихме подкрепили сделка, която не дава никаква яснота какво ще се случва занапред. Ако трябва да се защити интересът на общината, според нас трябва да се отдаде на търг имотът, като тогава приходите ще са по-сериозни, категоричен бе Григоров. 
Относно концесията на басейн „Норд“ в Парка на младежта групата съветници изрази съмнения, че няма да има кандидат, който да отговори на условията. Концесията, която се предлага, е абсолютно неизгодна и много тежка.