Безработен висшист бе наказан на първа инстанция, след като злоупотребил с добрината на свой съсед. Комшията се съгласил да му продаде своя „Нисан Примера“, но тъй като купувачът не можел да плати 2800 лева накуп, склонил да получи парите на вноски, но вместо пари дочакал новината, че дадената на доверие кола вече е продадена.
Щедрият съсед се занимавал с търговия на коли втора ръка и не му било проблем да услужи на своя познат с автомобил на изплащане. Изглежда обаче безработният висшист затъвал все повече и вместо да плати според уговорката, решил да продаде колата, макар че не е негова. Отишъл в автокъща и я спазарил за 500 лева, а новият собственик решил да я разпродава на части. Така двигателят стигнал до трети човек, който обаче установил, че не може да го регистрира и поискал да издири собственика на въпросния „Нисан Примера“. Така историята се разнищила и лъснал фактът, че колата е продадена без знанието на истинския й собственик. 
Щом случаят стигнал до съда, търговецът на коли заявил, че съседът вече се е разплатил. Съдът обаче сметна, че тези твърдения са противоречиви и прецени, че с тях комшията иска да спаси от тежко наказание своя познат. Затова сметна, че изпадналият в безизходица мъж трябва да бъде наказан с 1 година условно с 3-годишен изпитателен срок. Присъдата е само на първа инстанция.