33-годишен автобояджия, чиято страст бил офроудът, стигна за втори път до съд, след като използвал регистрационни табели на чужд автомобил за колата, която кара. До ситуацията се стигнало, след като любителят на екстремното шофиране сглобил джип от частите на два идентични автомобила.
През пролетта на 2012 година автоманиакът купил от свой офроуд колега „Мицубиши Паджеро“, което било сериозно очукано, изгнило и с блокиран двигател. Успял да го вкара в ред и дори се явил с него на офроуд състезание. По време на екстремното шофиране обаче се обърнал и тотално съсипал мицубишито. Въпреки това майсторът не зарязал смачканата кола и решил, че отново ще я изкара на пътя. Така се сдобил с нерегистрирано „Мицубиши Шогун“ с десен волан, без регистрационни табели, което имал идея да ползва за части. Тъй като купето му било по-здраво, офроудърът решил да оправи и да боядиса него, вместо да ремонтира стария си автомобил. Ремонтирал го и му сложил регистрационните табели от паджерото, което накрая предал за скрап.
С новия „хибрид“ 33-годишният бояджия започнал да кръстосва улиците, докато не бил спрян на 4 ноември 2014 година на бул.“България“ и станало ясно, че номерата на мицубишито са нередовни.
Така 33-годишният автолюбител стигна до съд и получи 300 лева глоба - наказание, което не е оспорено и вече е в сила.
Това е второто подобно прегрешение, което изправя пред съд бояджията. През февруари 2014 година той бе глобен с 1000 лева за това, че решил да покара „Лада Нива“, на която уж за малко сложил румънски транзитни номера. Санкцията впрочем още не е платена.