Сблъсъкът между Григор Димитров и Александър Долгополов от четвъртфиналите на тенис турнира в Сидни ще бъде доигран утре. Това стана ясно, след като организаторите решиха да отложат всички срещи от програмата на днешния ден заради проливния дъжд.
Двубоят между първата ни ракета и украинеца бе прекъсван на два пъти. Двамата се прибраха в съблекалните след края на първия сет, спечелен от Долгополов с 6-4. Последва пауза, която продължи повече от час, след което тенисистите се завърнаха на корта. Българинът изравни сетовете след успех с 6-3, а в решителния трети сет поведе с 4-2 гейма, след което дъжда отново принуди организаторите да прекъснат двубоя.
Според програмата за петък доиграването на мача между Григор и Долгополов ще бъде втора среща на централния корт "Кен Розуел Арина". В първия двубой, който е с начален час 01:30 българско време един срещу друг ще се изправят Бърнард Томич (Австралия) и Теймураз Габашвили (Русия).
При победа над Долгополов, на полуфиналите Димитров ще срещне победителя от двойката Жереми Шарди (Франция) или Жил Мюлер (Люксембург).