Най-малко 350 състезатели от 30 държави ще вземат участие на европейското първенство по борба за младежи и девойки до 23 години в Русе, прогнозират във федерацията. Така шампионатът, който ще се проведе от 29 март до 3 април в „Булстрад Арена“, се очертава да е най-мащабното събитие в цялата спортна история на нашия град. Организаторите очакват, че схватките на трите тепиха ще бъдат проследени от многобройни зрители, тъй като интересът към борбата в Североизточна България с центрове като Русе, Разград, Търговище, Силистра и Варна е традиционно много сериозен. 
„Краят на март изглежда далеч, но времето върви толкова бързо, че трябва да сме готови много по-рано с цялостната организация на първенството. Имаме пълната подкрепа на общинското ръководство в Русе. От опит знам, че организацията на подобни шампионати е много сериозна и тежка задача - като се почне с пристигането и настаняването на всички тези състезатели до изпипване на последния най-малък детайл. Надявам се, че ще се справим и съм убеден, че Русе ще бъде един достоен домакин“, заяви пред „Утро“ президентът на федерацията Валентин Йорданов. 
„Юнак“ /Русе/ може би ще има представител на шампионата в лицето на новия си състезател Георги Вангелов. Роденият в Раднево Вангелов ще навърши 23 години на 23 юли. Студентът в НСА и възпитаник на Рахмат Сукра вече има медал от европейското младежко първенство. През миналата година той стигна до финала в категория до 57 килограма. В схватката за златото на тепиха в полския град Познан Георги загуби от руснака Исмаил Мускаев. Той е европейски шампион за кадети през 2010, сребърен медалист от световното за юноши през 2011, носител на бронз от първенството на Европа при юношите през 2013 година.  
Вангелов ще се опита да спечели на квалификациите тази година квота за Олимпиадата в Рио де Жанейро.