Жертвите от алкохола-убиец в Якоруда станаха 6. Това бе потвърдено от втората ексхумация, извършена днес на гробищата в малкото градче, предаде кореспондентът на БГНЕС от региона.
Около обяд днес по разпореждане на прокуратурата беше ексхумирано тялото на Юсуф Мемчов на 33 години, починал на 21 декември.
На 30 декември майката му Айше каза пред БГНЕС, че за нищо на света няма да се съгласи да ексхумират тялото на сина й, починал, според медицинското заключение, от аневризма. В Якоруда отдавна се говори, че Юсуф е първият пил от ракията с високо съдържание на метилов алкохол, закупена от местния бизнесмен Тайфи Мекльов. Същият вчера беше уставен за постоянно в ареста с решение на Софийския апелативен съд.
Вчера в полицията в град Якоруда са извикани родителите на Мемчов, на които е обяснено, че с оглед на събиране на повече доказателства, първата жертва на метилов алкохол, приготвен от технически спирт и овкусители, е синът им Юсуф.
Същите са подписали документите за ексхумация. Тя е извършена по обяд днес от съдебния лекар Яни Златин. Той е взел проба от тялото за химическа експертиза, след което тленните останки отново са положени в гроба. Според родителите на Мемчов съдебният лекар им казал, че синът им също е починал вследствие на отравяне с метилов алкохол.
БГНЕС припомня, че на 30 декември по същия начин бе ексхумирано тялото на 38-годишния Вайдан Мисанков. Така след днешната ексхумация стана ясно, че починалият на 21 декември Юсуф Мемчов, е 6-ата жертва на алкохола-убиец.
Според местните хора същият Юсуф е пил алкохол заедно с един младеж от село Кръстава, община Велинград, който е починал същия ден заедно с Юсуф. Тъй като родното му село е към Районна прокуратура-Велинград все още не е ясно дали и неговото тяло ще бъде ексхумирано.