Още един добър хонорар изкара с лъжи по телефона измисленият „д-р Крумов“.
На 11 януари на домашния телефон на 91-годишна старица се обадил мъж, който се представил за д-р Крумов. Той казал, че неин роднина е пострадал от токов удар и зачакал старицата да каже сама името на някой човек от рода си. Бабата веднага споменала името на племенник на неин първи братовчед, който работел като електротехник във фирма и „лекарят“ отсякъл, че точно за него става въпрос. Последвали обичайните лъжи - че се налагало превозване със самолет за операция в „Пирогов“ и за това са нужни 12 000 лева. Бабата отвърнала, че може да събере само 1600 лева, а „докторът“ разпоредил да не затваря телефона и казал, че праща човек от здравната каса да вземе парите. 
След 20 минути на вратата на старицата се позвънило и тя предала сумата на мъж на възраст 30-32 години, с бяла шапка с козирка, тъмно яке, тъмен панталон и височина 180 см. Точно тогава се сетила, че има скътани още четири банкноти от по 50 лева и веднага съобщила на „д-р Крумов“, който чакал на отворената линия. Той пък за минути върнал куриера да вземе приготвените 200 лева, а след като и това станало, казал на бабата да не затваря слушалката до 18 часа. Тя обаче не го послушала и започнала да върти на племенника си. Тъй като никой не отговорил, старицата отишла при съседка, разказала за случката и разбрала, че е излъгана.
Това е петата телефонна измама за четири дни от Богоявление насам. Общата стойност на реализираните удари е 11 265 лева, което прави средно по близо 3000 на ден.