Собствениците на известна ветеринарна клиника не успяха да осъдят свой недоволен клиент. Докторите поискаха от две съдебни инстанции мъжът да им плати общо 6000 лева обезщетение, тъй като потъпкал реномето им и поставил под въпрос професионализма им с оплюване в интернет.
Историята е точно отпреди година. На 9 януари 2015-та пекинезът на мъжа постъпил в ръцете на ветеринарите. Оказало се, че 13-годишният домашен любимец на име Джеси има четири тумора и трябва да претърпи операция. Интервенцията била извършена на 16 януари, като преди това стопанинът подписал декларация, че е запознат с рисковете от нея. Операцията била успешна, кучето било изписано, но 2 дена по-късно починало вкъщи, след като не можело да се движи и храни.
Загубата на Джеси провокирала внучката на стопанина на пекинеза да напише гневен коментар, че „фактически ние Ви платихме да ни уморите кученцето“ и призовавала хората да „не се доверяват на ветеринарната клиника, защото там работят непрофесионалисти“. За добро или зло агресивният пост на момичето бил изпратен на русенски електронен сайт, който е известен със склонността си да преписва жлъчни коментари и да им придава вид на новини, с което сътворява мними сензации и печели симпатиите на клюкарското интернет племе. Заради тази публикация, която е далеч от информационна дописка и в контрапункт на журналистическата работа, ветеринарите се почувствали опетнени и със съсипана репутация. Според лекарите се наблюдавал отлив на пациенти към клиниката им.
На първа инстанция състав на Русенския районен съд сметна, че докторите нямат право да търсят обезщетение от собственика на пекинеза. Причината - няма данни, че той е автор на публикуваното в сайта. Още повече, че само един техен клиент бил задал въпрос във връзка с публикацията.
Решението стигна до обжалване пред Окръжния съд, който също отхвърли паричните претенции на ветеринарите. Но не защото не заслужават да бъдат компенсирани за оплюването им, а защото не са доказали понесените от написаното вреди. Решението е окончателно.