Баскетболистките на „Дунав 8806“ ще гостуват днес на НСА в протоколен мач за първенство на „А“ група, но по-важен е неделният домакински двубой срещу „Нефтохимик“. Резултатът от тази среща ще предопредели съперника на „сините феи“ в турнира за купата на България. 
При победа те ще завършат трети в първия етап на шампионата и в елиминационната фаза на турнира би трябвало да играят срещу „Септември“. При загуба обаче ще останат четвърти и ще трябва да излязат за елиминации срещу „Берое“, който се доближава плътно по класа до отборите в Топ 4. 
Освен това старозагорки направиха нов трансферен удар с привличане на трета американка. Крилото Частити Рийд е играла в женската НБА за отбора на „Tълса Шок“, а има и стаж в тимове от Израел, Румъния, Литва, Австрия.
Според специалистите тази американка е най-добрата сред чужденките на „Берое“. 
Федерацията по баскетбол все още не е излязла с наредбата за купа „България“. Предполага се, че лидерът „Хасково“ също ще вземе участие в елиминационния етап, тъй като отборите от „А“ група са 8. При нечетен брой тимове водачът обикновено се класираше директно за финалния турнир
Мачовете на „Дунав 8806“ срещу НСА днес и срещу „Нефтохимик“ на 17 януари в Русе ще започнат в 18 часа.