Футболистите на „Дунав“ се събраха вчера за първа тренировка преди пролетния сезон в първенството на „Б“ група. Старши треньорът Веселин Великов изведе на терена всички момчета, играли през есенния семон, плюс новодошлите Ангел Здравчев и Янислав Иванов. До ден-два се очаква и пристигането на Антон Огнянов от „Берое“, за когото междувременно „Гонг“ изненадващо съобщи, че е трансферна цел и на „Черно море“ /Варна/. 
„Това ще са хората, с които ще се опитаме да задържим първата позиция през пролетта. Селекцията приключи! Напролет ни чакат 13 мача - 13 финала! Момчетата са с амбицията да защитят претенциите на отбора за първото място и атаката на „А“ група“, заяви Великов пред „Утро“.
По програма футболистите на „Дунав“ ще тренират в Русе до 26 февруари. Същия ден ще заминат за Стара Загора, а на 27 януари ще играят в Пловдив контролен мач срещу „Оборище“ /Панагюрище/. 3 дни по-късно Стара Загора ще бъде домакин на проверката „Берое“ - „Дунав“.  
След това Великов предвижда кратка почивка, след което отборът ще поднови подготовката си на 3-4 февруари. На 5 февруари отборът ще замине за Албена, където ще вземе участие в турнира „Балчик къп“. Мачовете в турнира ще са от 6 до 16 февруари.
Последната проверка преди подновяване на първенството ще е на 20 февруари, когато дунавци ще бъдат домакини на „Етър“ /Велико Търново/.
„Смятам, че ще изиграем достатъчно контроли. За мене резултатите в тях не са чак толкова важни. Преди старта на първенството през миналото лято също не бяхме много убедителни в някои мачове, но после всичко дойде на мястото си. Надявам се, че напролет ще радваме нашите фенове“, каза Великов.