Солидно оборудване, с помощта на което бързо и лесно можели да бъдат научени паролите на банковите карти на нищо неподозиращи хора, е открито у 30-годишен млад мъж. Така теглещите пари от банкомат като с магическа пръчка можели да останат без спестявания. Найден Н. от Басарбово направи пълни самопризнания за притежанието на арсенала от скимиращи устройства и сключи споразумение с прокуратурата какво наказание да изтърпи. Така 30-годишният мъж се сдоби с 1 година и половина условна присъда с 3-годишен изпитателен срок. Той ще трябва да се раздели и с няколко телефона, лаптоп, както и над 1000 пластики с магнитни ленти, четци, записващи устройства и отвори за поставяне на карти в банкомат.
Обвинението е доказало единствено, че през юни и юли 2013 година Найден е държал скиминг устройствата в Русе и Басарбово, като има данни, че ги е пращал в чужбина. Няма обаче доказателства самият той да ги е поставял по банкомати или да е точил неправомерно чужди пари чрез джаджите за измама. 
След като бе хванат с инструментите и компютърните програми за кражба на ПИН кодове и опразване на банкови сметки, младият мъж лежа няколко месеца в ареста, но след това бе пуснат под парична гаранция. За престъплението той можеше да получи до 6 години затвор, но тъй като е неосъждан, а и направи пълни самопризнания, наказанието му бе намалено. А състав на Русенския окръжен съд прецени, че условната присъда от 1 година и половина е съвсем справедлива. Така Найден се сдоби с окончателно наказание, но ще трябва да плати около 6000 лева съдебни разноски.
Според запознати въпреки допира му до ареста и разследването срещу него, Найден бил хващан година по-късно в схема със скиминг по банкоматите на Слънчев бряг.
Тези устройства всъщност са почти незабележими за  окото, особено ако човек не знае за какво точно да следи. Те се монтират на банкоматите, за да копират информацията от магнитната лента на банковите карти. Преди време джаджите се поставяха върху картовия слот на банкоматите. В последните месеци обаче устройствата са толкова усъвършенствани и с намален размер, че могат да се пъхнат в самия отвор за картата, което ги прави още по-трудно забележими. Скиминг устройствата се използват в комплект с едва забележима камера, която записва пин-кода на всяка карта, докато нищо неподозиращият човек тегли пари. И двете устройства се замаскират във фалшиви детайли, които са идентични с истински компоненти от банкомата. Камерата обикновено се намира пред или над клавиатурата и снима през дупчица не по-голяма от върха на карфица. Един от най-простите и ефективни начини за защита на личната си информация е човек да покрива клавиатурата, докато въвежда своя ПИН код.