Бебе на два месеца оцеля по чудо в паднал на пътя кувьоз от преобърнала се в района на Обнова линейка на русенската многопрофилна болница. Едната от двете лекарки, които са придружавали момченцето, е изпаднала в кома, другата е с контузия на таза, а водачът е с гръбначна травма.
Инцидентът е станал вчера в 6 часа на заледения път до разклона за село Овча могила. Линейката  превозвала двумесечното мъниче от Неонатологичното отделение към АГ комплекса в Русе за операция в Педиатричната болница в София. 
При Обнова водачът предприел изпреварване на микробус на заледения път, унесъл се и се преобърнал няколко пъти на пътя. 
При катастрофата от линейката изпаднали двете педиатърки и момченцето в кувьоза. Родителите на бебето, които пътували с джип зад линейката, изпаднали в ужас, спрели и взели от пътя кувьоза със сина си, който се оказал жив и здрав, и го откарали в Университетската болница в Плевен, разказа вчера за“Утро“ дядото на момченцето Веселин Митев.
В канавката били намерени двете лекарки и шофьорът. Тримата са откарани в Плевен, където най-тежко пострадалата лекарка е оперирана незабавно и настанена в интензивния сектор на командно дишане. Медицинска помощ е оказана и на останалите двама пострадали, които са в по-леко състояние. Бебето е настанено в Неанатологията в Плевен.