Баскетболистките на „Дунав 8806“ се препънаха като гостенки на „Монтана“ - 62:84 /11:20, 22:24, 19:20, 10:20/. С баланс от 8 победи и 4 загуби вече нямат право на грешки при завъртането на сезона, но по-притеснителното е поредното поражение. Ако отборът не намери резерви да се разгърне и подобри формата си, този път трудно ще измъкне нещо от шампионата и турнира за купата на България. Но нали „Дунав“ прави чудеса!
Какво може да се каже за този мач? Статистиката е безмилостно ясна. Тя е репортажът от този двубой. Тя ще коментира най-добре някои „звезди“ и претенциите им покрай новите нули! 
Нищо не потръгна както трябва, Степанович пак изчезна от терена и бързо натрупа 3 фаула. Срещу Радостина Димитрова бе наложена агресивна защита на ръба на грубостта и тя напусна терена към края за 5 нарушения. Брандън се мъчеше колкото си може. Светлият лъч надежда бе Александра Катич. Когато само 4 баскетболистки от игралите 8 излизат от мача с точки, познайте как може да се спечели едно дерби! Точно никак.
На другия полюс бе „Монтана“ с Даниела Петева. Петева ще направи 1 мач и ще пропилее други 9, но този път й провървя. С малко рамо и от съдиите начело с Хорозов домакините стигнаха до заслужен успех и се заредиха със самочувствие на основен вече фактор в първенството.  
„Монтана“: Петева 20, Алън 11, Стойчева 7, Закъри 15, Димитрова 13 /Рийд 18, Николова/.
„Дунав 8806“: Брандън 25, Костова 11, Шаренкапова 12, Димитрова, Степанович /Катич 14, Коева, Кочева, Илиева/.