„Юнак“ /Русе/ направи незапомнен от години удар на държавното първенство по свободна борба за мъже и жени в София. След титлата на Елина Васева „юнаците“ спечелиха още няколко медала и ако шампионатът имаше отборен характер, щяха да грабнат купата за тим №1.
Финалът на 57 килограма бешу русенски. Интересната схватка между Георги Вангелов и Стоян Цонев завърши с победа за Вангелов - 6:2. 
„Легионерът“ от САЩ Борислав Новачков стана шампион на 65 килограма. Новачков разгроми с технически туш /10:0/ молдовеца Владимир Готишан, който е кандидат за български паспорт. Братът на Борислав - Филип, спечели бронз в тази категория. 
Крум Чучуров завоюва бронзов медал на 61 килограма. Пръв в тази категория се класира националът Владимир Дубов, туширал на финала Митко Иванов от Димитровград.
Още един легионер от САЩ - Георги Иванов, завърши трети в категория до 74 килограма. Георги загуби с 0:5 от станалия после шампион Мирослав Киров, но се измъкна с победи през поправките на репешажа.
Възпитаникът на русенската школа и спортното училище в нашия град Мехмед Гази донесе вицешампионска титла на „ВСА-Академик“ в категория до 86 килограма. 
Схватките му в София бяха изгледани от президента на федерацията Валентин Йорданов. След края на първенството в неделя той даде вечеря за момчетата от „Юнак“.