“Нищо подробно нямам да казвам. Не искам да ме показвате. Информация без далавера не давам. Няма интервю за мили очи!” Това е казал по телефона пред “Труд” с изявен ромски акцент 38-годишният Петко Васков Митов от София.Той е управител на 23 фирми, сред които е и “Росарт” - дружеството, наследник на “Агресия груп”. На хартия той държи контрола и над още 4 фирми, свързани с убития бизнесмен Александър Антов.

Митов е посочил два възможни адреса, на които са регистрирани някои от бившите дружества на Антов. Оказа се, че и двете посочени седалища на фирми не съществуват.

Прехвърлянията на активите на "Агресия груп" на фирмите на Петко Васков Митов е станало през ноември 2014 г.

63-годишният шеф на “Агресия” бе застрелян с два куршума в главата в петък вечерта в софийското село Бистрица. Престъплението очевидно е извършено хладнокръвно от професионалист, който си прибрал гилзите и завлякъл тялото встрани от мястото на екзекуцията.

Въпреки твърденията, че бизнесът на Антов е изцяло светъл, вчера се появи версия, че убийството е заради прехвърлени дългове или неизпълнени финансови ангажименти. МВР отказа информация. Криминалисти не отговориха дори дали “управителят” Петко Митов е вече разпитан.

Смъртта застига Антов като собственик на “Вотан–А” ЕТ и управител на “Маринели билд” ЕООД на дъщеря му Мая Антова, сочи справка в системата “Дакси”. Не бе потвърдена информацията, че дружеството на Антова притежава марката “Агресия” заедно с предприятието в кв. “Надежда” и луксозните магазини в София и Пловдив.

Модната къща “Агресия” бе прочута с това, че облича известни бизнесмени и политици на символични цени с рекламна цел. Сред клиентите й са премиерът Бойко Борисов, заместникът му Цветан Цветанов, бившия посланик на САЩ Джеймс Уорлик и много други.

“Няма политик, който не го познава. Убеден съм, че служителите на МВР ще положат максимални усилия да се стигне до разкриването на извършителите”, каза  Цветан Цветанов.