Състезателката на „Юнак“ /Русе/ Елина Васева стана шампионка на държавното първенство по свободна борба за жени. Елина стигна до титлата със само една схватка в категория до 63 килограма. В нея Елина прегази с туш националката Джанан Маналова, която спечели бронзов медал на световното първенство през 2015 година в Лас Вегас. 
С този убедителен успех Васева даде сериозна заявка за пълна реабилитация като титулярка в държавния отбор. Другите й две вчерашни съпернички в категорията не посмяха да излязат срещу нея на тепиха в зала „Универсиада“. Основната цел пред Елина сега е да спечели олимпийска квота на някои от квалификациите и да участва в Рио де Жанейро. 
Схватките й бяха изгледани от президента на федерацията Валентин Йорданов. 
Всъщност, след дълги години в миманса на мъжката борба „Юнак“ се очерта като един от основните и любопитни играчи на това първенство. До редакционното приключване на броя бе ясно, че финалът в свободната борба на категория до 57 килограма ще е русенски! До него стигнаха националът Георги Вангелов и Стоян Цонев. Вангелов, борец доскоро от „Армеец-ЦСКА“, се записа за участие в шампионата като състезател на „Юнак“. Бившият национал Цонев - един голям в близкото минало талант - пък е възпитаник на русенското спортно училище. 
До финал в категория до 65 килограма стигна и Борислав Новачков. Както първи писа „Утро“, младежът, който живее и тренира в САЩ, също избра да защитава цветовете на „Юнак“. Другият „американец“ с русенско трико - Георги Иванов, загуби една от схватките си, но пред него се отвори шанс да атакува поне бронзовото отличие.
Младият Нергюн Джинали /125 килограма/ също допусна загуба и продължи спора за бронза през ситото на поправителните репешажи.
Възпитаникът на „Юнак“ /Русе/ и миналогодишен държавен шампион Гюрай Хамдиев изненадващо реши да участва при най-тежките борци като състезател на „Шумен“. Малшанс за него бе, че получи контузия, която попари надеждите му за нова титла. 
Тайбе Юсеин се появи в зала „Универсиада“, ала не взе участие в първенството. Най-титулованата българска състезателка в борбата след Станка Златева поговори с бившия си треньор в „Юнак“ Сава Семков. Семков и Валентин Ангелов са водачи на русенския отбор.
Всичко за представянето на борците от „Юнак“ на държавното четете в утрешния брой.