С окончателна условна присъда се сдоби ветовчанин, който не можел да живее без кабелна телевизия и си прекарал звук и картина незаконно. Радвал се на изобилие от програми на двата си телевизора обаче за няма и месец. 
През нощта на 1 май 2015 година той се въоръжил със стълба, нож и кабел, закачил се към мрежата на „Делта“ и изпънал кабела към своята къща. 20 дена по-късно от кабелния оператор направили проверка на трасето си във Ветово и стигнали до нелегалния абонат. 
За стореното телеманиакът направи пълни самопризнания, но остана недоволен от четирите месеца условно наказание, което му присъди Районният съд. Затова обжалва присъдата си и пред окръжните магистрати, като поиска да бъде освободен от носене на наказателна отговорност и само да бъде глобен. Съдът на втора инстанция обаче обърна внимание, че тв любителят предварително е замислил плана си за незаконното присъединяване и го е обезпечил с технически средства. Освен това след неговото незаконно закачане към мрежата  сигналът на всички абонати по трасето се е влошил, а в резултат на това се е наложило да бъде подменен целият водещ проводник, който е осигурявал подаването на телевизия „Делта“ за един от кварталите във Ветово. Затова съдът окончателно сметна, че 4 месеца условно с 3 години изпитателен срок и 200 лева глоба е справедливо наказание и не го намали.