Румънец зад волана на волво блъснал два паркирани автомобила, докато правел завой наляво на кръстовището на ул.“Борисова“ с бул.“Неофит Бозвели“. Причините за случката малко преди 23 часа на 3 октомври 2015 година така и не били разкрити, но чужденецът отказал да бъде тестван за алкохол. Така се сдобил със солидната фиксирана по закон глоба от 2000 лева и 2 години без книжка, както и с по-дребни санкции, които вкупом обжалва пред съда.
От маневрата на румънеца пострадали паркираните една до друга коли „Пежо“ и „Ланчия“. След като ги блъснало, волвото полетяло наляво, преминало през разделящата двете платна на улицата тревна площ, прекосило платното за насрещно движение и спряло близо до бордюра. След каскадата стреснатият шофьр слязъл от колата и тръгнал да търси помощ, а малко по-късно със свой познат преместили и паркирали автомобила в пресечка на ул.“6 септември“ и си тръгнали, без да съобщят за инцидента. Всичко това обаче било наблюдавано от преминаващ по улицата свидетел, който още щом видял, че румънецът изляза от колата си, подал сигнал на спешния телефон 112, тъй като помислил, че бяга от местопроизшествието. На място пристигнали полицаи, които научили подробности за външния вид на чужденеца и приятеля му и тръгнали по петите им. Открили ги недалеч, а на място дошла и съпругата му, която била съдебен преводач на румънски, но въпреки разясненията чужденецът категорично отказал да бъде тестван за алкохол. 
След като обжалва пред съда актовете, с които бил „награден“, румънецът се отърва само с част от леките глоби. Магистратите сметнаха, че той не трябва да бъде наказван за това, че е напуснал неправомерно местопроизшествието, тъй като само се бил отдалечил от него, докато чака „Пътна помощ“. Най-солената санкция - 2 години без право да шофира и 2000 лева глоба за отказан алкохолен тест, обаче бе потвърдена. Решението може да се обжалва.