Шофьор на таксиметров автомобил не съобразил, че бусът в дясната пътна лента е спрял да изчака пресичащ на пешеходна пътека човек, и вместо да спре, го заобиколил и минал с 30 км/ч. В същото време на зебрата минавал минувач, който забързаният водач не успял да види и бутнал. Виновният таксиджия веднага спрял и оказал моментална помощ на блъснатия мъж, след което го откарал до Спешното отделение в болницата.
Инцидентът станал на 23 февруари 2015 година, когато около 10.30 часа таксито „Шкода Фабия“ се движело по бул.“Цар Освободител“ от Кръговото към кръстовището с бул.“Съединение“. А таксиджията стигна до съд за счупените по непредпазливост три ребра на пешеходеца. 
Магистратите посочиха, че шофьорът е трябвало да кара с повишено внимание, не само защото доближава пешеходна пътека, но и защото вдясно на него е имало спрели автомобили. Освен това той се е движил с около 30 км/ч и тази скорост не му е позволила да спре навреме и да избегне удар с минувача. Въпреки това съдът отчете, че водачът е закарал блъснатия до болницата, а и в досието си има само едно засечено нарушение на пътя. Затова го освободи от носене на наказателна отговорност и го глоби с 1500 лева. Санкцията не е обжалвана и вече е влязла в сила.