Въвеждаме билети за концертите на Бигбенд Русе, в които участват известни столични или чуждестранни изпълнители. Така коментира директорът на общинското предприятие „Русе арт“ Мариан Савов своето предложение до Общинския съвет изявите на Общинския духов оркестър вече да са с билети на цени от 2 до 20 лева. 
Когато музикантите се изявяват като духов оркестър - на градски тържества или както го правят всеки петък, тогава входът ще бъде свободен, поясни Савов. Но когато, примерно, е поканен прочут джазмен като Васил Петров, тогава ще има билети, добави той. Така, според него, оркестърът ще си помогне, за да покрие разходите за хонорари на госуващите артисти. А и самият Бигбенд Русе, който преди 2 години отбеляза 50-годишен юбилей, носител e на множество награди, сред които Кристална лира от 2015 г., организатор е на престижни прояви като първия международен Бигбенд парад, вече е достатъчно авторитетен, така че е редно и концертите му да не са безплатни, смята Савов. 
В предложението, което предстои да бъде гласувано на предстоящото заседание на Общинския съвет, е включена и точка, която засяга и билетите, които продава друго звено на ОП „Русе арт“ - Клубът на дейците на културата. Досегашните граници от 2 до 10 лева се вдигат нагоре и таванът става 20 лева. Там дейността също се разширява, така че, нека си представим, че КДК покани Народния театър да му гостува - тогава няма нищо по-нормално от това билетът да струва повече от 10 лева, например 20, обясни Мариан Савов.