Националите в свободната борба Борислав Новачков и Георги Иванов долетяха от САЩ. Те ще участват на държавното лично първенство за мъже този уикенд в зала „Универсиада“. Интересното е, че двамата ще бъдат записани като състезатели на русенския клуб „Юнак“.
Момчетата с корени от Старозагорско живеят от деца със семействата си в Щатите. Те се бореха за колежански отбори, но президентът на родната федерация Валентин Йорданов ги убеди да пробват силите си с националното трико. 
Новачков остана на крачка от олимпийска квота в категория до 65 кг по време на световното в Лас Вегас през 2015 година. 
Той пристигна в България с брат си Филип, който ще се бори в същата категория. Новачкови ще участват и на турнира „Дан Колов-Никола Петров“ в края на месеца.
Георги Иванов направи дебют за националния тим в Лас Вегас в категория до 74 килограма, но не успя да се намеси в спора за медалите. След първенството у нас той ще се завърне в САЩ заради ангажиментите си като треньор в колежански клуб.
За „Юнак“ в София ще се бори и 25-годишният бивш състезател на „Ахил“ /Петрич/, ЦСКА, „ЦСКА - Армеец“ /Сф/, „НСА - Академик“ /Сф/ Крум Чучуров.
Другите представители на русенския клуб ще са Пламен Киров /74 килограма/, както и младоците Нергюн Джинали /125/ и Ахмен Динчар /86/.
Елина Васева ще се бори при дамите в категория до 63 килограма. 
Водачи на отбора ще са треньорите Валентин Ангелов и Сава Семков.