Националът в кану-каяка Мирослав Кирчев ще се състезава през този сезон с екипа на клуб „Дунав“, научи „Утро“. Чудесната новина бе потвърдена вчера от президента на клуба Георги Демирев.
„Считано от 1 януари Мирослав е наш състезател. Всъщност, той винаги е бил наш, тъй като въпреки че печелеше точки за „Левски“ през последните години, се подготвяше неизменно под ръководството на нашата треньорка и негов личен наставник Ева Пашева. Нашият ангажимент като клуб ще е да подсигурим подготовката му, защото го чака важна година. Ще подпишем трудов договор. Ще плащаме и квартирата му“, обясни Демирев пред „Утро“.
Той допълни, че най-добрият български състезател в каяка е пуснал и необходимото предизвестие за раздялата си с „Левски“.
Новината за завръщането на Мирослав под флаг на русенски клуб означава, че градът ни вече може да се похвали с първия си сигурен участник на олимпийските игри в Рио де Жанейро. Той спечели квота за Олимпиадата по време на последното световно първенство в Милано. Тогава Кирчев завърши седми във финал „А“ на олимпийската дисциплина 1000 метра. При това постигна този резултат след семейна трагедия - майка му почина внезапно. Въпреки че му беше много тежко, бе сред най-добрите и в Милано. Сезон по-рано Миро стана вицесветовен шампион в Москва.
Като се има предвид, че е само на 25 години - златна възраст за всеки спортист, всички в Русе ще се надяваме да се върне с медал от олимпийските игри в Рио.