2532 бедни от Русе и общината ще получат пакети с храни от фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещи се. Раздаването на продуктите започна вчера и ще продължи всеки работен ден до 29 януари от 9 до 16 часа. С него са ангажирани доброволци от Областния съвет на БЧК. Имащите право на подпомагане в града са 1930 души, а в общината - още 602. Техните пакети ще бъдат получени от кметовете на съответните села, които ще имат грижата да им ги връчат. 
Само за час през временния пункт в бившия хлебозавод на ул.“Потсдам“ 1 минаха 25 души, а до края броят им стигна 100. Всеки от тях получи по 5 кг брашно, 6 пакета спагети, 2 кутии компот, кофичка конфитюр и 3 кг леща. Условието за вземане на помощите е човекът да е одобрен за подпомагане за отопление, а списъците се изготвят от Агенцията за социално подпомагане.
Много съм доволна от продуктите, това е благородна инициатива на БЧК, каза 82-годишната Лиляна Йорданова. 
За отнасяне на натежалата й с 13.6 кг чанта помогна внучката й, който дойде да я вземе с такси.
Хубаво щеше да е в пакетите да има олио и захар, но колкото - толкова, доволни сме и на това, сподели тричленно безработно семейство. Дъщеричката им най-много се зарадва на конфитюра и спагетите и каза, че още като се върнат с мама и татко у дома, ще сварят един пакет за обед.
Има достатъчно храни и всеки, които има право, ще получи полагащото му се, увери Десислава Дивчева от БЧК.