18 души счупиха ръце, крака и глави във вчерашната коварна поледица в Русе. Огромната част от тях са пенсионери, тръгнали към кварталните хранителни магазини.
Първите осем пострадали пристигнали в Спешно отделение в Хирургическия блок от 7.30 до 12 часа, когато в Русе бяха измерени от минус 3.3 до минус 1.2 градуса. Другите шестима са потърсили медицинска помощ следобед въпреки, че температурите вече минаха малко над нулата.    
Девет от счупванията бяха доста сериозни и пациентите са оперирани и настанени на лечение в отделение“ Ортопедия и травматология“, уточни началникът на Спешно отделение д-р Юрий Йовков. 
Под наблюдение в Неврохирургията с рани по главите след падане на леда са настанени четирима души.
Суграшицата заваля в Русе малко след 3 часа призори, когато термометрите показваха минус 7.7 градуса. До сутринта тротоарите и площадките се превърнаха в опасни пързалки. Заледени бяха и улиците и само повишеното внимание на шофьорите и спазването на по-голяма дистанция не доведе до масови пътни инциденти. Така до 10 часа в дежурната част на Областната дирекция на МВР бяха регистрирани само три сблъсъка и то единствено с материални щети, без ранени.
Днес валежите от мокър сняг продължават, но температурите се вдигат и ще бъдат между минус 2 и плюс 2 градуса. Въпреки затоплянето ортопедите в Спешно отделение съветват възрастните русенци по възможност да не излизат от домовете си, освен ако това не е много наложително. В такива случаи обаче лекарите препоръчват бабите и дядовците да бъдат придружавани от по-млади хора за по-голяма сигурност.
От утре на валежите спират и ще изгрее слънце, което до идния четвъртък ще вдигне температурите до седем градуса над нулата. Минималните нощно време обаче ще се движат от минус шест до минус един градуса.