34-годишният Теодор Т. се изправи пред състав на Русенския окръжен съд, пред който направи пълни самопризнания, че е източил общо 6370 лева от двете дебитни карти на съседско семейство. Младият баща на две деца ходил 41 пъти до различни банкомати в Русе и Мартен и успял да остави без спестявания възрастните Иванка и Михо, които иначе давали мило и драго за него.
Парите били източени между 13 юли и 15 септември 2014 година, тъй като възрастните хора не проверявали движението по банковите си сметки и не подозирали, че те лека-полека се изпразват. С по-голяма сума олекнала Иванка, която активно помагала в грижите за отглеждането на двете деца на бъдещия си обирджия. От нейната карта Теодор изтеглил 3900 лева, заработени със земеделски труд. 
Впрочем възрастното семейство и 34-годишният мъж били в отлични отношения, гостували си често, тъй като били съседи в Мартен, а Теодор дори имал достъп до дома и колата на пенсионерите, тъй като бил спечелил доверието им. Именно на злоупотребата с протегнатата ръка обърна внимание прокуратурата и поиска мъжът да бъде наказан с 4 години и половина затвор, но заради направените самопризнания присъдата му да бъде намалена на 3 години условно с 5 години изпитателен срок. Обвинението сметна, че Теодор трябва да плати и глоба от 12 740 лева на държавата - колкото е двойният размер на отмъкнатата по престъпен начин сума.
Самите оскубани Иванка и Михо бяха конституирани като граждански ищци и пожелаха обирджията да им върне парите. Възрастният мъж дори заяви, че няма да се почувства по-добре, ако Теодор бъде сурово наказан и бъде зле.  
На безразсъдството на възрастното семейство пък обърна внимание адвокатът на Теодор, като посочи, че всеки недоброжелател е можел да отмъкне картите. Едната била захвърлена в жабката на автомобила им, а другата - в дома, и то в комплект с пин-кодовете към тях. Окрадените хора обаче се възпротивиха на тези разсъждения и категорично заявиха, че те имат правото да си оставят вещите където преценят в дома си и не могат да носят вина за това, че някой би им посегнал.
В крайна сметка съдът сметна, че Теодор заслужава наказанието, което прокуратурата поиска - 3 години условно с 5 години изпитателен срок. Глоби го обаче да плати само 1000 лева, както и да върне източените пари на Иванка и Михо. Присъдата може да се обжалва.