Майсторски натиск с длан на ключалката на гараж отворил вратата на помещението за зажаднелите за плячка криминално проявени братя Недред и Ибрям М. Специфичното било, че след като отмъкнали каквото намерят, полицейските познайници затворили вратата и тя се заключила така, че сякаш изобщо в гаража не е влизано.
Кражбата станала на 9 януари 2015 година, а година по-късно братята се изправиха пред състав на Русенския окръжен съд. Тогава след края на работния ден около 17 часа, Цвятко Б. паркирал в гаража си своето „Рено Меган“ и спокойно се прибрал да си почива. Спокойствието обаче било нарушено от братята от контингента. От помещението на улица в кв.“Дружба“ Недред и Ибрям отмъкнали куфар с десетки различни по размер гаечни ключове и инструменти за близо 200 лева, на които следите не били открити. Освен това преровили колата и открили две дебитни карти, редом до които несъобразително се намирали и бележки с пин-кодовете им. От едната карта Недред изтеглил 100 лева, което не останало незабелязано от охранителната камера на банкомата. Другата дебитна карта била използвана от брат му на друг банкомат, който за няма и минута на 2 пъти изтеглил общо 150 лева. Ибрям проявил съобразителност и опитал да скрие лицето си, докато точи чужди пари, но освен камерата на банкомата, в района имало и друга камера, на СОТ.
Прокуратурата обърна внимание, че Недред е осъждан 3 пъти, включително за грабеж и кражба, като в два от случаите е бил непълнолетен. Последно чул присъда в Разград, а към момента е задържан в Белене заради поредна кражба, по която няма влязла в сила присъда. Ибрям, макар и познайник на полицията, е с чисто съдебно минало и затова опитал да спаси от затвор брат си, като първоначално заявил, че вината за разбития гараж е негова. Но номерът не минал.
Недред и Ибрям направиха пълни самопризнания за извършеното от тях, но и до днес не са възстановили щетите на обрания мъж. Тъй като обаче делото се гледа по съкратената процедура, те се сдобиха с намалени присъди. Така Недред бе наказан с 2 години затвор и 130 лева глоба, както и да изтърпи зад решетките 1 година и половина от предходното си условно осъждане, тъй като е вилнял по време на изпитателения си срок. Ибрям пък се сдоби с 1 година и половина условно с 4 години изпитателен срок и 200 лева глоба. Присъдите могат да се обжалват.