Драматичната история на китайската принцеса Турандот в музикалната версия на големия италиански композитор Джакомо Пучини ще бъде разказана от русенци в зала 1 на Националния дворец на кулутрата. За пореден път Русенската опера ще прикове вниманието със свой спектакъл на една от най-големите и престижни сцени в страната. Спектакълът на режисьорката Нина Найденова и под диригентството на Найден Тодоров ще бъде представен в София на 24 февруари от 20 ч. 
Преди това, на 12 февруари, русенци ще могат също да видят „Турандот“ в салона на операта. Сценографията е на Борис Стойнов, костюмите са на Цветанка Стойнова, а хореографията е на именитата балетна режисьорка и директор на „Арабеск“ Боряна Сечанова. 
В мащабната продукция участват русенските солисти спектакъл Мария Цветкова, Пламен Бейков, Александър Крунев, Александър Баранов, Момчил Караиванов, както и хорът, балетът и оркестърът на Русенската опера. В НДК в главните роли на принцеса Турандот и на принц Калаф публиктата ще види звездите от Миланската скала Франческа Патане и Марио Маланини.