Общинският съвет не прие бюджета на Ветово за 2014 година, а общинската организация на ГЕРБ сне доверието си от кмета Георги Георгиев, когото подкрепи по време на изборите. 
На последното заседание на местния парламент само 6 съветници подкрепиха най-важния общински документ - трима от коалиция „Бъдеще за Ветово“ и трима от БСП. Седем от ДПС, двама от ГЕРБ и председателят Бюлент Гайтанов, които преди време напусна групата на ДПС и подкрепи ГЕРБ, се обединиха против бюджета.
Против кмета се обяви и заместникът му Димитър Денев. В качеството си на общински лидер на ГЕРБ, макар и в болнични, той се яви на сесията, за да обяви, че организацията снема доверието си от него.
Самият Бюлент Гайтанов доскоро беше поддръжник на Георги Георгиев, но през октомври официално се разграничил от него. Твърди, че бил разочарован от кмета, от неговия авторитарен начин на управление и съжалявал, че му вярвал.
Председателят на Общинския съвет твърди, че бюджет 2014 не бил приет, защото бюджетната процедура била нарушена. Кметът не искал да чуе други мнения, не зачитал съветниците и не взел предвид нито едно тяхно предложение.
Улиците се нуждаят от ремонт, няма достъпна среда, а повечето средства са насочени към строеж и ремонт на сгради, каза пред „Утро“ Гайтанов и уточни, че не подкрепя ДПС или ГЕРБ, а стои и зад двете политически сили, когато са прави. С допълнението, че преди всичко подкрепя законността.
Кметът Георги Георгиев обаче отхвърля обвиненията на опонентите си. Той е категоричен, че бюджетната процедура е спазена, че обществени обсъждания е имало, че бюджетът е бил разгледан в комисиите на съвета. Той се възмути, че именно зам.-кметът Денев хвърля обвинения към общинската администрация, сякаш не е част от нея и се държи като наблюдател от ООН.
Според Георгиев огънят на противопоставянето между него и съветниците се разпалил през януари, когато те вдигнали заплатите си максимално.
Това не е нормално, защото половината от общинските служители работят за минимална заплата, а останалите за 420-430 лева бруто, при това някои са висшисти, каза кметът. На последната сесия при 20 точки, те приеха само 2 за 5 часа, отбеляза още той.
Според кмета бюджетът на Ветово никога не е бил толкова добър, преходният остатък от миналата година бил 2 млн. лева.
Очевидно това на някои не им харесва, опасяват се, че нещо добро може да се случи във Ветово, коментира Георгиев и заяви, че конфликтът му със съветниците е заради факта, че те вървят срещу общинските интереси.
Председателят на Общинския съвет Бюлент Гайтанов не отрича, че заплатите на съветниците, а и старият скандал с неговото възнаграждение, са част от конфликта. Припомняме, че преди време той подкрепи кмета и се обяви срещу повишаването на възнагражденията на колегите си, а те го наказаха, като му гласуваха минималната работна заплата и последваха съдебни дела.
Не мисля, че общинските служители и съветниците трябва да вземат еднакви възнаграждения, каза вчера Гайтанов и обвини кмета, че не води диалог със съветниците и че многократно е заявявал, че може да работи без тях.
Кметът Георгиев казва, че отново ще предложи бюджета за гласуване. Ние пък ще го гледаме по целесъобразност, връща топката Гайтанов.