"Само "Дунав"! Играйте със сърце! Целувки!", написа Христина Минкова в навечерието на пролетния дял от женското баскетболно първенство. След края на кариерата си тя живее и работи в родния Казанлък, но продължава да следи живо изявите на русенския отбор.
А Христина беше състезателка с голямо спортно сърце. Феновете никога няма да забравят 2011 година, когато 39-годишната тогава биткаджийка направи невероятни мачове от турнира за купата на България в Монтана и бе определена за най-полезната състезателка на турнира.
Да припомним и какво каза в интервю за "Утро" преди няколко години: "Започнах от нулата. Като малка носех топките и стоях по цял ден в залата, за да тренирам и да попивам от останалите, от тези над мен. Отивах поне 45 минути преди тренировка, за да загрея, да съм подготвена. Сега младите не са така. Идват последни, липсва им живец, нямат инициатива. Сякаш са чиновници, а не спортисти".
Тя приключи кариерата си на 28 септември 2012 година, когато ръководството на "Дунав 8806" организира бенефисен мач в рамките на турнира "Русчук".