Капитанът На „Дунав“ Диян Димов бе с решаващ принос за първото място на отбора след края на есенния сезон в „Б“ група. Той намери място и в анкетата на „Утро“ за Спортист на годината в Русе. Позицията му в Топ 10 ще стане ясна по време на награждаването на 11 януари. В невечерието на тържеството „Утро“ разговаря с Димов.

- Дияне, какъв е твоят прочит на есенния сезон?
- Мисля, че отборът се представи почти перфектно. Изпуснахме да вземем всичко в два-три мача, но във футбола не можеш да печелиш винаги.

- Как се работи с треньор като Веселин Великов?
- Лесно! Той създаде този отбор и успехите ни са благодарение на него. Освен това държи много на професионалното отношение към тренировките и мачовете. Работил съм със специалисти като Ивайло Петев и Цанко Цветанов и ако трябва да го сравнявам с тях, не им отстъпва по нищо. Напротив- дори ги превъзхожда със съвременните си разбирания за играта. Един добър треньор тежи още повече на мястото си и ако работи правилно в психологически аспект. Аз твърдя, че Великов е добър психолог. Има и най-важното - уважението на всички момчета. Да кажа така - "Дунав" е един сплотен и задружен колектив - като почнем от президента на клуба и стигнем до последния човек в йерархията. 

- Как оценяваш своята игра?
- Винаги се опитвам да дам всичко. Невинаги се получава, но се опитвам да бъда полезен. Старши треньорът и публиката ще кажат най-добре как съм се справил.

- Като стана въпрос за публиката, какъв е коментарът ви за нея между вас в съблекалнята?
- Аз съм от Русе и съм наясно с обстановката на Градския стадион. Другите момчета са впечатлени от феновете. Приятно им и да играят пред толкова много хора. Сега се сещам за подкрепата на зрителите в два много трудни домакински мача срещу "Созопол" и "Литекс 2". Тя ни помогна много. Особено след 60-а минута в срещата срещу "Созопол" ни вдигна и ни даде рамо да стигнем до победата. Само комплименти за тази публика! Надявам се, че през пролетта ще е още по-многобройна.

- Какъв е шансът на "Дунав" да влезе в "А" група?
- Огромен. И това личи не само по таблицата с временното класиране.

- Конкуренцията?
- Тя ще е между нас, "Поморие" и "Локомотив" /Горна Оряховица/. "Созопол" е много неприятен отбор, освен това ще му гостуваме. Ако беше запазил играчите си и през пролетта, "Банско" също щеше да направи сериозни мачове. Това е един много, много добър отбор.

- "Дунав" привлече от "Банско" халфа Янислав Иванов. Какво знаеш за него?
- Не го познавам лично, но сме се засичали по терените. Впечатленията ми са, че е много добър футболист. А и щом старши треньорът ни се е спрял на него, значи заслужава да е наш съотборник.

- Стартирате подготовката на 12 януари. Какво ще си пожелаеш?
- Да се опазим от контузии, да направим хубави мачове и да зарадваме публиката с пробив до "А" група. Още веднъж изпращам поздрави на феновете. Ще ги чакаме на стадиона и за пролетните мачове.