Неверни сведения, с които си осигурил възможност да спечели обществена поръчка с финансиране от Европейския съюз, предстои да изправят пред съда 38-годишния Мартин К.
Младият бизнесмен управлявал русенската „Техгруп“ ЕООД, която вече е заличена като търговец, а нейн правоприемник вече е „Билд рент БГ“ АД. Той е обвинен, че е подал оферта за поръчка на Община Борово, по която се търсела екипировка за групи за пресъздаване на народни обичаи. Поръчката предвиждала класираният на първо място да осигури народни носии, музикални инструменти и аудио-визуално оборудване. Тя се изпълнявала по мярка за развитие на селските райони и по-конкретно - за насърчаване на туризма. За целта община Борово подписала договор с Държавен фонд „Земеделие“ за безвъзмездната финансова помощ за над 50 000 лева по проект „Експониране на местното етнографско, историческо и природно наследство“. 
За да успее да отговори на изискванията към кандидатите, бизнесменът посочил, че фирмата му има оборот с подобен предмет на поръчката за 2011 г. в размер на 87 500 лева. Така, с неверни данни в официалните документи, той успял да спечели поръчката и от Европейския земеделски фонд му били платени 52 140 лева. 
Тези обвинения на Окръжна прокуратура могат да донесат на Мартин наказание лишаване от свобода от 1 до 6 години и глоба от 2000 до 10 000 лева. Дали обаче бизнесменът ще бъде признат за виновен и осъден, предстои да реши Окръжният съд.