Шестима са кандидатурите за председател на Русенската адвокатска колегия. За ръководния пост отново ще се бори настоящият шеф на адвокатурата Николинка Мянкова, която има право на още един последователен 3-годишен мандат. Досега тя е оглавявала общо три пъти колегията с пауза между втория и третия мандат.
Останалите номинирани от свои колеги адвокати са бившата депутатка от БСП Екатерина Заякова, Валентин Вълков, Светлин Коларов, Пламен Георгиев и Ангел Стефанов. На колегиална почит се радва и адвокат Светослав Михов, който също е номиниран за председателското място, но тъй като няма необходимия юридически стаж, не може да участва в надпреварата.
31 юристи пък се борят за деветте места в Адвокатския съвет. По-вял е интересът към Дисциплинарния съд, Контролния съвет и към кандидатурите за делегати на общото събраните на адвокатите от България.
Номинациите ще бъдат гласувани на отчетно-изборно събрание на 30 и 31 януари. От колегията се надяват на по-голяма активност, тъй като от всички 356 членове обичайно едва около половината гласуват на професионалните избори и решават кой да заеме ръководните позиции в гилдията.