Русенец е регистрирал цели 5871 касови бележки в лотарията на НАП, съобщиха от регионалния офис на приходната агенция. Тъй като играта бе обявена едва на 16 ноември миналата година, за да попълни бройката за месец и половина той би трябвало да е правил по около 120 покупки на ден! Другият вариант е мераклията за нов смартфон, телевизор или кола да работи в магазин за бързооборотни стоки, например в бакалия, и да събира касовите бележки на клиентите си.
Въпреки внушителното количество бележки, местният рекордьор е едва на четвърто място в страната. Най-големият ентусиаст за награди от данъчните засега е от София и е регистрирал невероятните 10 050 бележки.
Трима души вече спечелиха по един смартфон от седмичните награди в лотарията. Голямата награда е „Опел Астра“ и щастливецът, който ще я получи, ще стане ясен през декември, когато играта приключва.
До момента в лотарията са регистрирани близо 6.7 млн. касови бележки на обща стойност над 95 млн. лв. От тях над 3.721 млн. лв. са от 297 901 фискални бона, които 3616 жители на Русенска област са записали досега за играта.